De leukste en mooiste korte gedichtjes

Dag mijn vriend

Wat als de zon in eens niet meer op komt,
Wat als je je ogen sluit en niet meer wakker word.
Wat als je alles achter je laat wat je lief hebt.
Wat gaat er dan door je heen?
Elke tinteling die je lichaam verlaad,
Elk pijntje dat verdwijnt.
Wat zou je denken?

Je bent weg gegaan, en wij moeten doorgaan, alsof er niks gebeurt is en dat doet pijn. Maar mogen wij klagen terwijl wij nog wel hier zijn? Heb je het goed en waar ben je nu? Is het zoals we denken? Is het daar fijn? Kan je ons vertellen hoe het is om daar te zijn?

Laat is wat van je horen, geef is een hint. Je wilt niet weten hoe fijn ik dat vind. Een briesje of een zonnestraal, je favoriete nummer op de radio. Zonder jou is de wereld zo kaal. Nu weet ik dat ik je lang niet gesproken heb, maar dat maakt mijn gevoel dan toch nog niet nep?

Denk je aan mij of ben ik overdreven? Kan je me dit ooit nog vergeven. Hoe erg je ook je best deed, hoe vaak je ook zei dat t je speet. Ik heb je verlaten maar had dit nooit verwacht. Hoe had je dan willen hebben dat ik had gedacht.

Mag het geen pijn doen? Vind je dat niet fijn? Maar hoe moet dit dan voor mij zijn? Zes maanden geen gepraat, alsof ik alleen maar oorlog zaad. Maar jij ging altijd voor je eigen geluk en je maakte onze relatie stuk. Moest ik het je vergeven of het laten gaan? Om uiteindelijk zelf niet zelfverzekerd te staan? Ik koos voor mijn geluk. Maar jou verlies maakt ook m'n hartje stuk.

Ik heb het je vergeven, alleen iets te laat. Vandaar dat ik nu weer even tegen je praat. Ik hoop dat je het goed hebt, en het mij ook kan vergeven. Want lieverd ik zal je echt nooit meer vergeten.

Ingezonden door:

Avd

Geplaatst op:

17-08-2015

Informatie:

12 juni 2015

Waardering:

4 stemmen

Stemmen

Labels:

alleen geven gevoel hart lief pijn relatie vertellen

Gerelateerde gedichten