De leukste en mooiste korte gedichtjes

Corona virus

Door verveling heb ik een gedicht geschreven, lees het gerust heel even, misschien doet het je wel goed, en het lezen duurt maar even.

CORONA GEDICHT.

Het leven op aarde vind ik een wonderbaarlijk bestaan, de aardbol met miljoenen mensen dacht ik, zal nooit naar de knoppen gaan.
Maar voor het eerst in ons bestaan zijn heel veel mensen gaan twijfelen hieraan. Onzekerheid over het voortbestaan van onze planeet lijkt een kwestie van tijd, raken wij nou deze geweldige plek op aarde door het corona virus kwijt ?
Is het voor jou een nachtmerrie dat je niet naar buiten kan ? heel logisch natuurlijk want opgesloten zitten daar houden wij mensen niet van. Echter is het de waarheid en realiteit dat we met zijn allen even binnen moeten zijn, het Corona virus overwinnen is nou het voornaamste want corona krijgt ons alleen niet klein, als we even samen binnen moeten zijn.
We moeten het ook positief bekijken het gaat weer over ook al gaat Corona over lijken. En maak je alstublieft geen zorgen, denk niet meer aan gisteren, maar alleen nog maar aan morgen.
Maak het in deze moeilijke tijd juist leuk met je geliefde en je kinderen, want geloof me de liefde voor elkaar kan zelfs Corona niet verminderen. Het gezellig en leuk maken samen dat is het enige wat je moet doen, ben er voor elkaar en geef elkaar een knuffel en een zoen. We komen deze tijd alleen maar door ook al lijkt je wereld nog zo klein, als we elkaar steunen en er voor elkaar blijven zijn. Bezorgdheid en angst in deze periode is begrijpelijk en normaal, We weten immers niet waar dit gaat eindigen allemaal. Maar ook al is het nog zo moeilijk met dit mooie weer, blijf toch binnen anders komen er slachtoffers telkens weer. Wil jij ook helpen om dit virus te overwinnen, ga dan zo min mogelijk naar buiten maar maak het gezellig en blijf binnen.
Want ieder Corona slachtoffer is er een te veel besef dat goed, blijf dus binnen en voorkom dat je vader je moeder je broer of je zus de volgende word dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. We hebben al veel rampen en oorlogen doorstaan, daarom moeten we er nou ook weer met zijn allen vol voor gaan. Over een paar jaar denk je er zeker nog wel eens aan, maar dan kan ook jij trots zijn omdat ook jij er vol voor bent gegaan. Doe wat je kan doen, maar maak je niet druk over dingen die je niet kunt veranderen, dat geld niet alleen voor mij maar ook voor jullie en voor alle andere. Samen staan we sterk, we komen hier weer uit dat is zeker, ook al lijkt onze toekomst nou zo broos en zo onzeker.
Hopelijk beurt dit gedicht je een beetje op en zie je het weer wat zonniger in, in de toekomst kijken kan niemand, dus je zorgen maken heeft geen enkele zin.
En besef, gezondheid gaat boven alles, geld is veel minder van belang, een zieke vrouw of man hebben met veel geld maakt je niet gelukkig, dat wist je toch al lang ?
En heb je morgen of later weer een mindere dag en voel je jezelf bbbrrr of shit, kijk dan eens om je heen naar je geliefde of je kids en koester ze, want lieve mensen dat is namelijk je aller rijkste bezit. Fijne dag. ❣❣

Ingezonden door:

Dolf Schrama

Geplaatst op:

15-04-2020

Informatie:

Ik hoop dat ik er mensen mee kan opbeuren en een hart onder de riem kan steken. In deze moeilijke tijd. Gr Dolf Schrama 0639575183

Waardering:

3 stemmen

Stemmen

Labels:

alleen blij helpen jaar kind kinderen leven lief man mensen moeder vader vrouw ziek zoen

Gerelateerde gedichten