Waarvoor kun je wel een lening aanvragen en waarvoor is het niet verstandig?

Een lening aanvragen, soms is het nodig en kom je er niet onderuit, in andere gevallen is het overbodig en kun je het beter niet doen. Wanneer je een lening aanvraagt en deze niet terug kunt betalen kom je in veel gevallen in de problemen. Je krijgt te maken met incassokosten en in het ergste geval staat er een deurwaarder aan je huis. Je wilt dit natuurlijk altijd voorkomen. Wanneer kun je wel geld lenen en wanneer is het erg onverstandig, we bespreken hier een aantal gevallen.

Hypotheek

Natuurlijk is de lening voor je huis een erg belangrijke. Wanneer je een hypotheek kunt krijgen is het ook altijd verstandig om dit te doen, het is immers veel goedkoper dan een huis huren. Ook zijn er verzekeringen die je af kunt sluiten zodat je niet in de problemen komt wanneer je de hypotheek niet meer kunt betalen.

Auto

Wanneer je een auto koopt wil je natuurlijk het liefst dat je dit doet zonder in de schulden te komen. Dit is niet altijd mogelijk, een auto kost namelijk veel geld. Wanneer je dit niet hebt kun je een lening aanvragen. Misschien niet altijd het beste idee om een lening voor een auto aan te vragen maar als je een goede verzekering afsluit blijft het risico beperkt.

Vakantie

Voor de meeste mensen is het vrij logisch dat je voor een vakantie geen lening aanvraagt. Toch zijn er sommige mensen die dit wel doen. Wat ons betreft is het erg onverstandig, wanneer je voor onverwachte kosten komt te staan kun je deze niet meer betalen en zul je nog verder in de schulden komen.

Huishoudelijke apparaten

We zien het tegenwoordig steeds meer, het lenen voor huishoudelijke apparaten. Wanneer je dit besteld zie je vaak zelfs al de optie om voor een maandelijks bedrag het apparaat af te betalen. Wanneer je dit doet krijg je een BKR registratie, dit wil je het liefst voorkomen. Een BKR registratie kan bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben wanneer je een hypotheek wilt krijgen.

Voordat je een lening aanvraagt moet je altijd goed nadenken of het wel verstandig is. Wanneer het niet nodig is om een lening af te sluiten is het bijna altijd verstandiger om het niet te doen. Je kunt beter iets langer doorsparen of ervoor kiezen om iets niet te kopen. Het is immers een stuk moeilijker om uit de schulden te komen dan erin te komen