De leukste en mooiste korte gedichtjes

Dieren gedichtjes overzicht
Dieren gedichtjes

In totaal 106 Dieren gedichtjes

Veel mensen houden van dieren en om die reden hebben ze vaak ook een of meerdere huisdieren in huis. Een huisdier wordt als lid van een gezin gezien en als eigenaar ben je verplicht er goed voor te zorgen. Alle dieren op de wereld verdienen liefde en een goed leven. Niet een uitgezonderd. Alles wat leeft heeft recht om te bestaan, bedreigde dieren die we moeten beschermen, maar ook bepaalde insecten. Immers de mens kan niet zonder bepaalde insectensoorten, wij zouden dan ook uiteindelijk stoppen met bestaan.

Dieren gedichtjes op Kortegedichtjes.nl gaan over alle soorten dieren die er op aarde leven of hebben geleefd. Over een geliefd huisdier dat overleden is, maar ook over uitgestorven dieren. Ontroerende, grappige, maar ook serieuze en natuur gedichten zie je voorbij komen. Hou je zelf van gedichten schrijven? Laat je hart voor dieren spreken en plaats je leukste of mooiste gedichten over dieren op de site. Zet jouw geliefde huisdier of lievelingsdier in de schijnwerpers zodat hij nooit meer vergeten wordt.

Dieren gedichtjes zijn opgedragen voor en geschreven door dierenliefhebbers. De reden dat een mens zielsveel van zijn eigen of in het algemeen van alle dieren houden zijn: dieren zijn trouw, altijd eerlijk, geven een onvoorwaardelijke liefde en vriendschap. Mensen kunnen veel van dieren leren. Niet alleen zijn veel dieren intelligent, maar alle dieren hebben ook gevoelens. Zij houden mensen vaak een spiegel voor als het gaat om puurheid. De meeste dieren gedichtjes geven je stof tot nadenken en zijn boeiend om te lezen. In de categorie gedicht dieren kun je samen met je (klein)kinderen alle soorten dieren gedichten voorlezen of laat kinderen zelf een mooi verzonnen gedicht schrijven. Hoe vroeger je begint met liefde voor dieren door te geven aan kinderen, hoe meer respect ze krijgen voor al het leven voor later. Veel lees- en/of schrijfplezier!

Gemiddelde score

(3.82)

Aantal stemmen

1.122