De leukste en mooiste korte gedichtjes

Familie gedichtjes overzicht
Familie gedichtjes

In totaal 62 Familie gedichtjes

Familie is belangrijk. Je hoort bij elkaar, je deelt warme en dierbare momenten en waar nodig sta je voor elkaar klaar. Vader, moeder, broer, zus, opa en oma ? je bent met hen verbonden. In familie gedichten vind je dat terug. Want als familie pas je bij elkaar.

Er zijn veel verschillende soorten gedichtjes over hoe belangrijk je als familie bent voor elkaar. Ze gaan over liefde en plezier, over respect en samenzijn. Maar er zijn ook gedichten geschreven over verwijdering, teleurstelling en ruzie. We lezen ook hoe dat iemand raakt. In gedichten over scheidingen staan overdenkingen en gevoelens. Het is een stuk afscheid nemen van wat was.

Je bent bij elkaar tijdens belangrijke dagen, vaak is dat een goed moment voor een passend gedicht. Moederdag bijvoorbeeld, de uitgelezen kans om je moeder een mooi gedicht vol warme gevoelens te geven. Woorden als hart van goud komen dan terug. In de categorie familie gedichtjes vind je bij elke nieuwe levensfase een gedicht. Pensioen is er een mooi voorbeeld van. Gedichten die gaan over leuke momenten samen, een nieuw begin of samen verder gaan.

Nieuwe mensen komen erbij. Dit vind je terug in geboorte gedichten. Gedichten over de vreugde van het nieuwe leven. Dat vergeet je niet. Pril en mooi. Maar waar geboortes zijn, is ook afscheid nemen van elkaar. Kies hier ook een passende tekst. Overlijden is een moment om stil te staan bij het leven. Dit komt bijvoorbeeld terug in een gedicht overlijden moeder. Goed afscheid nemen met passende woorden is zo belangrijk, kies daarom hier een mooi gedicht. Eenzaamheid, leegte, verdriet verwerken, het wordt een stuk draaglijker met troostende woorden.

Hoe we er ook naar kijken: Een gedicht over familie is altijd dichtbij ons gevoel. Dat maakt deze gedichten zo mooi en soms ook zo kwetsbaar. Gevoelens die zo mooi verwoord worden in een gedicht. Je kunt het lezen in gedachten en gevoelens. Altijd dichtbij. Dat is wat je in familie gedichten vindt.

Gemiddelde score

(3.63)

Aantal stemmen

708