De leukste en mooiste korte gedichtjes

Geboorte gedichten overzicht
Geboorte gedichten

In totaal 49 Geboorte gedichten

Een geboorte is altijd de meest heuglijke dag in een leven van de ouders. Geboorte gedichtjes zeggen soms precies wat ze voelen. Als ouder kun je voor je geboortekaartjes dochter of geboortekaartjes zoon een mooi gedicht vinden op de website. Laat je inspireren, er is heel wat keuze.

Of wil je de kersverse ouders feliciteren met de geboorte van hun spruit? Zoek je voor je geboortekaartjes tekst? Kijk dan eens tussen de leuke geboorte gedichten. Zowel voor jongens als voor meisjes, en ook voor tweelingen vind je prachtige geboorte gedichtjes.

Naast de vrolijke geboorteteksten voor als alles prima gaat met de baby, vind je ook troostende woorden voor als het niet zo goed is gegaan. Je vindt teksten over moeilijke bevallingen en miskraam. Want zeker in deze situaties hebben ouders steun en troost nodig. Aarzel niet om er dan ook voor hen te zijn. Een kaartje met een mooi gedichtje kan al een hele troost zijn.

Baby gedichtjes zijn er ook voor als de baby nog niet geboren is. Ook dan kan het leuk zijn om aan de toekomstige ouders al een kaartje te sturen met een fijne tekst. Geboortekaartje aan het samenstellen? Hier doe je alvast inspiratie op.

Het ouderschap is niet altijd rozengeur en maneschijn. En dat mag best ook eens gezegd worden in een gedichtje. Daarvoor hoef je je als ouder zeker niet te schamen. Tenslotte is een baby krijgen een nieuwe fase in je leven, waaraan je moet wennen. Je vindt ook hierover best wat gedichtjes. Lees bijvoorbeeld 'Naar de creche want ze kan het niet aan' of 'Als je het moederschap in gaat'.

Gelukkig zijn de meeste geboorten een heel prettige gebeurtenis die mag gevierd worden. Kaartjes en gedichtjes horen erbij. Doe inspiratie op en zoek een mooi gedichtje voor een kaartje. Maak samen met de ouders van een geboorte een feest!

Gemiddelde score

(3.72)

Aantal stemmen

227