De leukste en mooiste korte gedichtjes

Geloof gedichtjes overzicht
Geloof gedichtjes

In totaal 108 Geloof gedichtjes

Het geloof brengt mensen samen. Er is een bijzondere binding tussen gelovige mensen. Daarom zijn geloof gedichtjes ook zo veelzeggend. Denk maar aan kerstgedichten: ze verwoorden precies wat een gelovige wenst te zeggen. Of het nu gaat om christelijke gedichten of islamitische gedichten, er zijn heel wat gelegenheden waarbij je mooie geloof gedichtjes kunt lezen of aan iemand wilt geven. Kijk eens op de website, waar je heel wat mooie religieuze teksten en gedichten vindt. Laat je inspireren!

Christelijke kerstkaarten zeggen heel wat meer dan neutrale standaard kerstkaarten. Je drukt hiermee je gevoelens uit, die door je geloof zijn geïnspireerd. Christelijke teksten gaan vaak over een hemels licht, de wedergeboorte, een nieuwe start of de stille nacht van de geboorte van Jezus. Dit geeft een extra dimensie aan je gedicht.

Als je in je teksten geloof stopt, krijg je een mooie en rijke inhoud van je tekst. Als je zelf een gedichtje wilt geven aan iemand en je kiest voor religieuze gedichten, dan toon je dat je op dezelfde golflengte zit als de ontvanger. Het is een uiting van je gedachten en tegelijkertijd wil je deze delen met de andere gelovige.

Geloof gedichtjes gaan vaak over hoe mooi het is om te geloven, maar even goed hoe we soms dwalen en terug naar ons geloof willen. Andere onderwerpen in deze gedichten zijn bijvoorbeeld: dankbaarheid, naastenliefde, vrede op aarde of vergevingsgezindheid. Dit zijn onderwerpen die in niet-religieuze gedichten bijna niet aan bod komen. Ga eens kijken op de website: er zijn talloze gedichten over geloof.

Als je het in je geloof even niet meer weet of als je iemand kent die het moeilijk heeft, dan is er altijd een gedichtje dat jou kan helpen. Het geeft steun, moed en vertrouwen. Deel deze gevoelens met anderen. Het zal je geloof vast en zeker aansterken. Kies een mooi gedicht uit, schrijf het op een kaartje en stuur het door aan iemand die jou dierbaar is. Of bespreek het in één van je bijeenkomsten. Het brengt mensen nader bij elkaar.

Gemiddelde score

(3.64)

Aantal stemmen

462