De leukste en mooiste korte gedichtjes

Kerstgedichtjes overzicht
Kerstgedichtjes

In totaal 68 Kerstgedichtjes

Een kerstgedicht schrijven is deel van een mooie traditie. Voor het kerst is, maken we een gedicht kerstkaart, die we met liefde naar een ander sturen. Gedichten met mooie wensen. Kerst en gedichten, ze horen onlosmakelijk bij elkaar.

Kerst is warmte, samenzijn, feest, licht, eten en muziek. Deze periode zijn we bezig met kerstbomen, cadeaus, kerstkaarten, engelen en de kerstman. De mooie kerstsfeer staat centraal. Het nodigt iedereen uit om kerstgedichtjes te maken en te lezen. Gedichtjes vaak vol vrolijkheid, samenzijn en bezinning. We lezen kerstverhalen over een nieuw leven, een nieuw begin.

Mooie kerstgedichten zeggen wat we voelen tijdens deze dagen. Tijdens de donkere decembermaand brengt dit licht en gezelligheid. We lezen de mooie verhalen en vertellen elkaar over tradities en herinneringen. Vaak gaat het over de kerstgedachte en over de mooiste tijd van het jaar.

Vrede op aarde, de hoop op een nieuwe en betere periode... het zijn typische elementen in de teksten. Kerst gaat over hoop, een nieuwe start. Een witte kerst is de droom van velen. Het komt in kerst teksten veel voorbij.

En wie legt er tijdens het kerstdiner geen kerstgedichtjes op tafel? Klein maar sprankelend. Het geeft het diner en het samenzijn net dat bijzondere? Kerstgedachten en een goed gesprek maken het feestelijke eten en samenzijn compleet. Dagen vol gezelligheid, lekker eten en mooie woorden.

Verdriet omwille van verlies of eenzaamheid duikt ook wel eens op in een gedicht. Kerst is een feest van delen, laten we dat vooral doen, ook als het wat minder gaat. Een gedicht met een roep om vooral ook aan anderen te denken.

Mooie beelden en een kerstgedicht maken het kerstfeest tot wat het is. Voor iedereen anders en eigen. Deze kerstgedichtjes laten zien hoe anderen dit mooie feest beleven. Van vrolijkheid, tot diepzinnig, wat feestelijk tot onbehagelijk en van licht naar stilte. Ook jij vindt hier een mooi treffend gedicht. Is kerst al voorbij en ben je op zoek naar nieuwjaarsgedichtjes? Ook die lees je bij ons!

Gemiddelde score

(3.88)

Aantal stemmen

1.651