De leukste en mooiste korte gedichtjes

Kindergedichtjes overzicht
Kindergedichtjes

In totaal 47 Kindergedichtjes

Heb jij kinderen en heb jij hier zelf kindergedichtjes over geschreven? Of vind je het gewoon fijn om leuke gedichten over kinderen te schrijven en deze te delen? Plaats dan hier jouw zelf geschreven kindergedichtje.

De dagelijkse omgang met kinderen levert eigenlijk altijd wel kleurrijke en vrolijke verhaaltjes op in de vorm van kindergedichtjes waar velen plezier aan kunnen beleven. Vaak zeer herkenbaar of ontroerend. Of gewoon leuk om te lezen en te bewaren. Een gedicht voor kinderen, een gedicht over kinderen; fantasiegedichten of gedichten uit eigen ervaring. Dat doet er eigenlijk niet eens zoveel toe. Zolang het gedichten zijn die over kinderen gaan of voor kinderen zijn, dan is dit de juiste plek om ze te lezen of om te plaatsen.

Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld geboorte teksten. Je kent misschien wel zo?n gedicht waarbij de geboorte wordt aangekondigd in gedichtvorm. Want hoe waardevol is het om een gedicht te schrijven of krijgen bij een blije gebeurtenis zoals een geboorte? Als je zo?n gedicht zelf al een keer hebt geschreven, aarzel dan niet om deze tekst hier te delen. Ongetwijfeld doe je er anderen een groot plezier mee.

Ook een tekst vriendschap in gedichtvorm is hier meer dan welkom. Kindervriendschappen kunnen broos zijn of juist heel onvoorwaardelijk. Ook deze gedichten verdienen hier een plekje. Lief en leed in een kindergedicht; een klein mensenleven blijft tenslotte ook niet alles bespaard. Vallen en opstaan is niet iets waar alleen volwassenen mee te maken krijgen, ook kinderen.

Herinner je je nog de poëzie albums van vroeger, de perfecte plek voor een gedicht. Kinderen schreven iets voor hun vriendjes, of maakten een mooie tekening. Gedichten maken werd in deze albums tot een kunst verheven. Al deze poëzie albumverhalen leveren een bron van mooie herinneringen op aan gedichtjes aan de tijd van toen. Lang vervlogen verhalen in de stijl van poëzie albums kunnen hier weer tot leven worden gewekt. Dus houd jij van gedichten? Heb jij nog mooie gedichten? Plaats dan hier jouw zelfgemaakte gedicht.

Gemiddelde score

(3.51)

Aantal stemmen

542