De leukste en mooiste korte gedichtjes

Liefdesgedichtjes overzicht
Liefdesgedichtjes

In totaal 335 Liefdesgedichtjes

Gedicht liefde
""Mijn hart klopt sneller van jou, jij bent de persoon waar ik zoveel van hou!"" Of ""ze komen, ze gaan. Om de meid van je leven te vinden, moet je veel dingen doorstaan."" Dit zijn twee korte doch leuke voorbeelden van liefdesgedichtjes. Liefdesteksten of gedichten over de liefde zijn in veel gevallen toepasselijk. Hieronder volgen wat situaties waarin gedichten over liefde zeer treffend zijn.

Valentijnsdag
Het allereerste waar men vaak aan denkt bij liefde en liefdesgedichtjes, is Valentijn. Op 14 februari wordt wereldwijd de liefde gevierd. Op straat zie je veel mensen met rode rozen voorbij komen, en de winkels staan vol met mooie doosjes chocolade. Op Valentijnsdag verrast de ene partner de ander vaak, en andersom. Dit kan met een lekker etentje zijn, of bijvoorbeeld een cadeautje. Bij een cadeautje hoort natuurlijk altijd een kaartje met een mooi valentijnsgedicht.

Een jubileum
Wat ook zeker een toepasselijk moment is voor een gedicht over liefde: een jubileum. Het maakt in dit geval niet veel uit of het gaat om een huwelijk, of gewoon om een relatie. Sommige mensen vieren hun relatie per maand, anderen weer per jaar. Dit gaat wederom vaak gepaard met een etentje en vaak een cadeautje. Of bijvoorbeeld een bosje bloemen. Wanneer men te verlegen is om liefdeszinnen uit te spreken, is het altijd een goed idee dit in de vorm van een liefdesgedicht op papier te zetten. Hier maak je de ander vaak zeer blij mee.

Spreuken liefde
Spreuken over liefde zijn vaak prachtig, en passend in veel verschillende gevallen. Het hoeft dan niet eens te gaan om een jubileum of andere viering. Deze spreuken kun je altijd uitspreken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende spreuken: ""Werkelijke liefde begint waar niets terug wordt verwacht"", en ""voor vriendschap is de tijd een bondgenoot, voor de liefde een gevaar.""

Zoals je ziet zijn er veel spreuken en gedichten over de liefde, die je op verschillende momenten kan toepassen. Nog altijd maakt romantiek gelukkig een groot deel van ons leven uit! Gaat het even wat minder in de liefde, dan bieden de liefdesverdriet gedichtjes ongetwijfeld troost.

Gemiddelde score

(3.82)

Aantal stemmen

2.399