De leukste en mooiste korte gedichtjes

Overlijdens gedichtjes overzicht
Overlijdens gedichtjes

In totaal 137 Overlijdens gedichtjes

Een overlijdensgeval is altijd een zware en moeilijke ervaring om mee te maken. Het verliezen van een dierbare doet onbeschrijfelijk veel pijn. Vaak genoeg denk je aan de leuke tijden die jij samen met de overledene hebt gehad en aan wat je jouw dierbare nog graag zou willen vertellen.

Soms kan het zo zijn dat jij de juiste woorden niet kan vinden. Overlijdensgedichtjes zijn dan een goede optie om de juiste woorden te vinden in deze situatie.

Bij overlijdensgedichtjes hoef je niet altijd te denken aan verdrietige teksten. Er zijn ook mooie gedichten die bijvoorbeeld weergeven hoe bijzonder de dierbare voor jouw is geweest. Overlijdensteksten zijn te vinden in soorten qua toon, woordkeuze en het gevoel dat hiermee gepaard gaat.

Hier vindt je de meest bijzondere teksten zoals:
- Gedicht overlijden/gedicht dood;
- Gedichten verlies.

Tekst overlijden/teksten verlies: Deze teksten hoeven niet altijd somber te zijn. Ze kunnen weergeven hoe jij je voelt bij de gedachten aan het verlies van een dierbare. Hoe bijzonder deze is geweest. Wat voor impact zij hebben gehad op jouw leven. Maar ook, hoe zij de wereld om jouw heen hebben veranderd en hoe trots jij bent dat jij ze gekend mocht hebben.

Tekst overlijden/Teksten dood: Deze teksten hoeven niet alleen duidelijk te maken dat de dierbare er niet meer is en dat het leven voor deze persoon voorbij is. Ze kunnen ook gaan over het besef dat jij hebt gekregen over hoe kostbaar en kort het leven is. En hoeveel je daarom aan jouw dierbare moet laten weten hoeveel jij ze waardeert en van ze houdt, wanneer zij nog in leven zijn. Deze teksten geven aan dat de dood definitief is, maar je krijgt er ook een bepaalde perspectief bij. Dit hoeft niet per se voor extra pijn en verdriet te zorgen. Het kan ook opbouwen.

Bij het gebruik van deze voorgeschreven teksten verlies je alle angst die je bij het gebruik van eigen woorden zou kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het voordragen van een begrafenisgedicht. Dit kan heel eng zijn. Een voorgeschreven gedicht kan alle woorden bevatten die jij in je hart voelt.

Gemiddelde score

(4.29)

Aantal stemmen

718