De leukste en mooiste korte gedichtjes

Verdriet gedichtjes overzicht
Verdriet gedichtjes

In totaal 143 Verdriet gedichtjes

Verdriet overvalt iedereen wel eens. Het is altijd onverwacht, niemand vraagt erom. Toch is het belangrijk dat je je verdriet kunt plaatsen en er overheen komt. Verdriet gedichtjes kunnen je hierbij helpen. Neem bijvoorbeeld mooie overlijdensgedichten of een liefdeverdriet gedicht. Het kan je tot rust brengen en je laten voelen dat jij niet alleen op de wereld staat. Het biedt troost en het geeft moed.

Mooie teksten laten je even wegdromen en je komt erdoor tot rust. Anderzijds komen bij het lezen van gedichten verdriet en andere emoties los. Laat ze gewoon de vrije loop. Het kan opluchten. Als je zelf gedichtjes schrijft, kun je in teksten verdriet kwijt. Schrijf het eens van je af, en het gaat alweer een stuk beter.

Ken je iemand in je omgeving die verdriet heeft? Kies dan eentje uit de vele verdriet gedichtjes en geef het aan die persoon. Het maakt de pijn een stukje lichter en de vriendschapsbanden worden strakker aangehaald. Je vindt op de website heel wat teksten over verdriet. Zo vind je bijvoorbeeld zielige verhalen, maar ook teksten overlijden of een liefdesverdriet gedicht. Het zijn allemaal uitingen van emoties en gevoelens. Kies een toepasselijke tekst en stuur dit door aan iemand die je dierbaar is en die je wilt helpen met haar of zijn verdriet.

Mensen spreken vaak niet graag over hun gevoelens. Gedichtjes kunnen hierbij een stap in de goede richting zijn. Als je een mooie tekst krijgt of geeft, komen er meteen heel wat persoonlijke dingen naar boven. Zo kun je starten met een gedichtje aan iemand te geven en daarna een gesprek beginnen over het verdriet. Het is makkelijker om het in een gedichtje te zeggen dan om het in je eigen woorden te moeten formuleren. Soms is het verdriet bij jezelf zo groot dat je er niet wilt of kunt over praten. Of je voelt bij de andere dat het gesprek niet goed vlot. Kies een verdriet gedichtje en uit op die manier je gevoelens. Het succes van gedichten is verzekerd!

Gemiddelde score

(4.10)

Aantal stemmen

820